Kerkstraat 20-22 |
VERSHOF HUIZEN |
1271 RL Huizen |
035-5266136 |
info@keeskromhout.nl |
Het beroemdste warme kaasgerecht uit Zwitserland. Lekkerbekken en kaasliefhebbers zijn er dol op. Het is trouwens niet zonder reden dat men in Zwitserland zegt: "Fondue is fijn en brengt de vrolijke stemming erin".
Met onderstaande ingrediënten en bereidingswijze slaagt uw kaasfondue het best!
Haal de kaas tijdig uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Pers de knoflookteentjes in de fonduepan. Giet de wijn erin en verwarm hem op de kookplaat; totdat de wijn tegen de kook aankomt. Zet het gas laag en wacht een minuutje. en voeg het citroensap toe, voor u de geraspte kaas in de wijn doet. Zo wordt het mengsel van kaas en wijn mooi homogeen. Blijf 4 a 5 minuutjes roeren tot de kaas volledig is gesmolten. Verwarm het geheel langzaam tot het weer tegen de kook aan zit, terwijl u goed roert met een houten lepel. Zodra de fondue mooi smeuïg is, voegt u het glaasje kirsch eraan toe waarin de maïzena is opgelost. Verwarm de fondue opnieuw tegen de kook aan en kruid de fondue naar smaak met geraspte nootmuskaat en peper uit de molen.